در عملیات مبارزه با حریق جابجایی هوای داغ ، دود یا دیگر غبارات معلق آلود هوای یک ساختمان و جایگزینی آن با همای تازه را تهویه گویند.در صورت بروز حریق ، چنانچه تهویه به درستی انجام شود، نتایج زیر را در پی دارد : 1- زندگی افراد را نجات می دهد. 2-شرایط اطفاء آتش ، آسان تر می شود. 3-کاهش خسارات را در پی دارد.
گاز یا بخار قابل اشتعال در هوا در صورتی که تقابل آنها در حد معینی قرار بگیرد خواهد سوخت، یعنی زمانی که یک گاز یا بخار مشتعل می گردد که نسبت قابل اشتعال یا انفجار را بوجود آورده باشد. این قابلیت بستگی به درصد قرار گرفتن گازو تقابل آن با هوا دارد. اگر سوخت خیلی زیاد یا خیلی کم باشد افروزش یا انفجار انجام نخواهد شد و در این صورت گفته می شود که درصد پایین تر یا بالاتر از حدود اشتعال یا انفجار خود است و این حدود را بالاترین و پایین ترین حد قابلیت اشتعال می نامند. پایین ترین حد اشتعال یا انفجار عبارت است از کمترین حد تراکم که باعث شعله یا انفجار گردد.
فهرست مطالب: مفاهیم حدود اشتعال یا انفجار مراحل احتراق بک درفت فلاش آور دلایل تهویه ضرورت تهویه نحوه تولید و حرکت دود نرخ دود جلوگیری از خسارات جلوگیری از گسترش حریق کمک به آتش نشانان در اطفاء حریق زمان اقدام به تهویه روش های تهویه تهویه طبیعی تهویه از بالای ساختمان (عمودی) تهویه از کنار ( افقی ) سیستم تهویه مکانیکی نحوه انجام تهویه با تجهیزات آتش نشانی انفجارات دود
این فایل با فرمت پاورپوینت در 37 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است.